Καρδίτσα

Ιστορικά στοιχεία

Θρησκευτικά στοιχεία
Οι δήμοι του νομού
Χάρτης κέντρου πόλης
Χάρτης νομού
Δραστηριότητες
Απογραφή πληθυσμού 2001
Βουλευτικές εκλογές 2004
Ξενάγηση
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Το άλσος Παυσιλύπου
Το άλσος Παπαράντζας
(Χίλια Δένδρα)
Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου
Εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομύτη
Το μοναστήρι της Κορώνας
Ιαματικός Τουρισμός
Επαγγελματικός Τουρισμός
Προσωπικότητες
Γεώργιος Καραϊσκάκης
Ζήσης Σκάρος
Δημήτρης Γιολδάσης
Γιώργος Βαλταδώρος
Αγιος Σεραφείμ
Φωτογραφικό Υλικό
καρδιτσα Καρδιτσα Καρδίτσα καρδίτσα ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Φωτογραφίες της πόλης
Αεροφωτογραφίες
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα
Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα 2
Παυσίλυπo - Απρίλιος 2004

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Στην Καρδίτσα γίνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και την Ν.Α. Καρδίτσας, δυο σημαντικά Φεστιβάλ πανελλήνιας εμβέλειας. Τα Καραϊσκάκεια, αφιερωμένα στον Γ. Καραϊσκάκη, περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, στους περισσότερους δήμους του νομού. Συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το διαγωνιστικό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων γίνεται την ʼνοιξη.

O Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους. Συμμετέχει με το νομικά του πρόσωπα στον εορτασμό της Αποκριάς, διοργανώνει τον πανελλαδικό Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού, το αφιέρωμα Η Πόλη Στα Παιδιά, την έκθεση βιβλίου κάθε Ιούνιο, περιοδικές εκθέσεις στην Δημοτική Πινακοθήκη, συναντήσεις παραδοσιακών χορευτικών, συναυλίες όλο το χρόνο και Θεατρικές παραστάσεις το καλοκαίρι. Oι σύλλογοι της Καρδίτσας συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα.


Η Λαϊκή βιβλιοθήκη, ο Εικαστικός Όμιλος, ο "Αρίων" οι λαογραφικοί σύλλογοι "Καραγκούνα", "Απόλλων", "Μενελαΐς", "ΠΑΛΛΑΣ" κ.ά. έχουν αναπτύξει εκδηλώσεις για το βιβλίο, τη μουσική, την παράδοση στο χορό και το τραγούδι καθώς και κάθε τι που έχει σχέση με τον πολιτισμό. Στον τομέα της παράδοσης, πιο συστηματικές είναι οι εκδηλώσεις: "Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών" (Καραγκούνα), το φεστιβάλ "Μενελαίδια" (Μενελαΐς) και οι "Μέρες Παράδοσης" (Απόλλων). Τέλος, ση-μαντική και πρωτότυπη εκδήλωση είναι το Φεστιβάλ Χορωδιών που οργανώνεται από ορισμένους μουσικούς συλλόγους και γίνεται κάθε Oκτώβριο.


Στον τομέα του θεάτρου, λειτουργούν η Θεατρική Σκηνή (κάνει το χειμώνα καθημερινές παραστάσεις) και το Περιφερειακό θέατρο. Tο Θεατρικό Εργαστήρι, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του δήμου Kαρδίτσας, εκτός από μαθήματα θεατρικής αγωγής ανεβάζει περιστασιακές παραστάσεις. Θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο θέατρο της Μητρόπολης, από θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.


Η περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα συγκεντρώνει τα βλέμματα κατά τους θερινούς μήνες με το Φεστιβάλ της. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και υπό το φως του φεγγαριού και των αστεριών χαρίζουν μοναδικές στιγμές στους λάτρεις της μουσικής. Στον Μεσενικόλα η γιορτή κρασιού δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους και στους επισκέπτες να γιορτάσουν την νέα σοδιά με χορό τραγούδι και άφθονο κρασί. Ενδιαφέρον έχει και ο διαγωνισμός διηγήματος Α. Σαμαράκη που οργανώνεται από το πολιτιστικό κέντρο "Α. Σαμαράκης" στο Μορφοβούνι. Κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου έχουμε έναν οργασμό από εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων και φορέων, πανηγυριών και ανταμωμάτων καθώς και θρησκευτικών πανηγυριών. Μοναδικό είναι το πανηγύρι στην Ι.Μ. Σπηλιάς τον Δεκαπενταύγουστο. Στον κάμπο έχουμε τα Λαϊκά Δρώμενα στον Παλαμά, με χαρακτηριστικά τα Ρουγκατσάρια ή Ρουγκάτσια, έθιμα του Δωδεκαημέρου, τα Λαζαριάτικα τραγούδια την Πέμπτη πριν του Λαζάρου, τα Χελιδονίσματα την 1η του Μάρτη και τα Τιτάνια με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάζονται οι Απόκριες στο Δήμο Σοφάδων με κυνήγι Θησαυρού και παρέλαση αρμάτων. Εντυπωσιακός και ο Καραγκούνικος Γάμος την περίοδο της Αποκριάς στον Δήμο Παλαμά.

Υπηρεσίες
Κατασκευή Ιστοσελίδων
Διαφήμηση και Προβολή
Γραφιστικά
Ανάπτυξη Εφαρμογών
Εγκατάσταση-Αναβαθμίση
Τεχνική Υποστήριξη
Δείτε
Πολιτισμός
Μουσεία
Δημοτική Πινακοθήκη
Λαϊκή Βιβλιοθήκη
Καραγκούνηδες
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Πληροφορίες
Διαμονή
Διασκέδαση
Φαγητό
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Πρόγραμμα Κινηματογράφου
Χρυσός Οδηγός
Φαρμακεία
Τράπεζες
ΜΜΕ
Επιχειρήσεις
Internet Cafe
thewed.gr
Διάβασε

..::Η IP σας, 3.238.116.201 ,καταγράφεται για λόγους ασφαλείας.
Μην κάνετε κακή χρήση του συστήματος::.
Διαχείριση Δικτυακού Τόπου : Μεσιακάρης Παναγιώτης
Copyright © 2004 - 2009 - PcPlus

Η σελίδα δημιουργήθηκε σε 0.000596 δευτερόλεπτα.